12 okt 2008

Dagen Zonder Mama.

Op een mooie dag besloot Linda Nijs, de moeder van Joke Van de Velde, Koen Van de Velde en Ky Van de Velde op reis te gaan voor 10 dagen naar Kreta...
Het was een moeilijk moment voor haar kinderen. Ze hadden namelijk geen benul hoe de wasmachine werkte, hoe ze de vaat in hun drukke dagschema's gepast moesten krijgen en koken konden ze al helemaal niet. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd alvorens de eerste kleine rampen zich voordeden terhoogte van het in België achtergebleven deel van't huishouden.

Linda echter vertrok in onwetendheid en geboodt Joke te koken. Dit bleek een van haar minder intelligente ideeën : De bloemkool in witte saus bevredigde, na enkele culinair-onaantrekkelijke chemische reacties, slechts nog het oog toen het enkel de kleur en de textuur bleek te hebben van het bedoelde resultaat.Daaruit lessen getrokken hebbende werd vanaf dat moment alleen nog maar pakskesvoedsel bereidt... Niet veel soeps (buiten royco), zal u denken, maar enkele positieve elementen van het vertrek van de mama compenseerden dit euvel algeheel. (vrijheid,naar believen rommelen,...) Daarenboven werd het wassen van kleren tot in de puntjes genegeerd. De berekeningen die de kinderen hadden gemaakt voldeden ruimschoots om zichzelf voor 10dagen van een verse slip te voorzien zonder dat ding te moeten aanraken.

Ten slotte is de tijdelijke uithuistreding van een bazig lid van het gezin een belangrijk teken aan de wand voor een uit de kluiten gewassen feestje voor vrienden. En of ze daaraan hebben toegegeven ;)
Vandaag echter,kwam het gezuster en gebroederte tot de ontdekking dat mama terug naar huis zou komen. De afwas en de strijk vanuit kritisch oogpunt bekijkende was dit zeer verontrustend nieuws. Want morgen zou haar wederintrede al plaatsvinden, en het huis was eufemistisch uitgedrukt ne stal voor varkens die geen kick meer beleven aan een ordinaire modderpoel...

En ja hoor...14 oktober 2008 stonden zowel Joke Van de Velde,als Koen Van de Velde en Ky Van de Velde Blakerstraat nummer 7b in volle vaart te kuisen, en toen het sop in't rond vloog en de vloer weer langzaam zijn oude kleur terug kreeg bedachten ze zich: toch volgende keer maar mee op reis.

2 opmerkingen:

flanger zei

In die wasmand wil ik best wel eens een blik werpen.

En een kilo pot-pourri ook waarschijnlijk.

:-)

Chris zei

in de dagen erna, werdt een gehele nieuwe kledinglijn opgericht, speciaal voor de mensen met een kleiner maatje :)