14 sep 2007

Vamos a la playa,Oh oHohOhO !


Heerlijk om er even tussenuit te zijn, met mijn vriendje naar het paradijselijk oord der verse mosselen, blote tieten en pure glitter en glamour: Barcelona!

De eerste twee dagen waren ik en Koen best waardeloos:
Na anderhalf uur vliegen al een jetlag die ons de rest van de dag neerpladijsde in het prachtige parkje voor ons hotel,genietend van een zuurverdiend zomerzonnetje.
De 2de dag richting strand,waar we beiden onze strandhanddoek bleken vergeten te zijn,en we dus maar de dijk zijn beginnen afwandelen. Sfeer,muziek,bruingebakken naakte lichamen in het zand,met een ons-nieuwsgierig-makend giga zonnepaneel in de verte. Na 2uur wandelen echter,bleken we verloren gelopen te zijn,
en het niet-toeristische gedeelte van Barca beviel ons niet.
Kortom,dag 2 liep op zijn einde,we waren nog steeds doodmoe,en hadden nog niets gezien.

Dag 3 besloten we dan maar iets schematischer te laten verlopen. Een planningkje van wat we allemaal wilden bezichtigen,en alles verliep vlot. We bedolven ons in Gaudi's meesterwerken,hebben een miniconcertje op het strand bijgewoond,en na een verrukkelijke vegetarische paella,en een best wel imposante 'fuente magico' zijn we huiswaarts gekeerd,again,doodmoe.


De intensie om s'avonds uit te gaan was er met hopen,met bergen! Maar de hotelkamer,met zacht bed en airco overwon alweer glansrijk.

Dag 4, *damn* ,de voorlaatste dag,en nog zoveel te beleven! Een aantal plekjes gaan bezoeken,aangeraden door de toeristenboekjes,maar volluit onbevredigend te noemen. Pleinen,standbeelden en winkels,maar niet te vergeten,de ontdekking van een all-you-can-eat voor 8.30euro,drankje inbegrepen! En ze konden er engels!! (spanjaarden die engels kunnen spreken zijn zeldzaam in hun soort,je moet ze koesteren,je moet ze liefkozen,je moet ze met liefde behandelen,en je moet er vooral ne cola en een cremeke aan bestellen,wetende dat ze lachend zullen knikken,en je geven wat je wilt)

Terugkeren met volle maag,en daar ontdekken dat er in de straat van je hotel een local feestje wordt gegeven,het kan je alleen in Barcelona overkomen.

Dag 5, vroeg uit de veren! De laatste restjes Barcelona-cultuur opsnuiven.
Uitzichtjes,kastelen,parkjes,
olympische stadia,laat maar komen die handel!
Daarna nog een uurtje chillen op het strand,eindelijk het vakantiegevoel,en dan inpakken en wegwezen...
Ofzoiets. Op de valreep ons vliegtuig nog gehaald,na 4keer door de luchthaven te zijn gewaggeld (= rennen met een trekzak) en,net als echte city-trippers,met een fiere 190 foto's in Bruselas aankomen,en tevreden in slaap vallen...

Buenas Noches,Barca!

3 opmerkingen:

Chris zei

hoewel ik niet echt voor die zuiderse landen ben, zien die foto's eruit als fruitella's voor een kind van 2 jaar :)

blij dat het leuk was daar.

flanger zei

Vaya con Dios, Jokke! :-)

Anoniem zei

Die laatste foto, euhm, compensatie...
Fijn dat het zo goed meeviel, ik had er zelf ook zo graag geraakt dit jaar! Maar als ik er ooit in slaag het in te plannen, weet ik tenminste waar ik moet gaan eten en waar ik beter niet naartoe kan gaan! Jooooke? :p