21 nov 2007

International Study Conferencing

Dinsdag 13/11/2007
Ordinairy tuesday,lekker regenweertje:
perfect voor het begin van een schooluitstap met grootheidswaanzin.
Een keuzevak genaamd : "International Study Conference"
leidt me de weg naar een rustiek 'vormingscentrum' genaamd Destelheide in een nog meer rustieker,laat ons zeggen doods, dorpje genaamd: Dworp.
DWORP,dames en heren. Op 20km van onze hoofdstad,maar in de oren klinkend als een lekkernij met wormen,voorgekauwd door een ijverige wokchinees. Het zal u dan ook niet verbazen dat in dit culinaire dorpje "De Week van de Smaak" http://www.weekvandesmaak.be/ stevig wordt gevierd.

Dat volledig als achtergrondinformatie beschouwende is mijn grootste frustratie niet Dworp,maar wat je moet doen om er te geraken. De prachtige Lessius-Hogeschool-bussen werden pesterig niet van onder het stof gehaald,dus moet ik NMBS-gewijs (2treinen en een lijnbus) heelhuids op het plekje der bestemming zien aan te meren...Ondertussen is het al half 5 s'avonds,en doe ik,op mijn poep gezetene tegen de muur van het gebouw waarin het allemaal gaat gebeuren,de eerste verscheurende ontdekking:

De international in International Study Conference bestaat uit 1 Turk ,4 Litouwers,5 Tsjechen en 20 Hollanders. Mijn plan om nieuwe mensen en culturen te leren kennen en grensoverschrijdende netwerken uit te bouwen wordt zowaar met een gigantische baseball-knuppel de horizon in gekatapulteerd. Maar goed, het blijft een schooluitstap,en die hebben vaak de neiging om niet aan je verwachtingen te voldoen.

Woensdag 14/11/2007
De bedden getest en goed bevonden,de kamergenootjes ontmoet en goed bevonden,ontdekt dat ik vandaag 2jaar en half samen ben met Koen...en goed bevonden. Klaar dus voor een dagje lekker...hm....2de verscheurende ontdekking:

De study in International Study Conference staat voor 'volg aandachtig uit de kluiten gewassen psychologie-colleges in het engels,genaamd Workshops,gegeven door leerkrachten waarbij je 1 kans op 4 hebt dat ze engels spreken met zoveel haar op dat je er vlechtjes in kan leggen.' Laat mij het u illustreren met enkele voorbeelden:
- "En then they say van: Wallonians are lazy!" -Miet Craeynest-
- "You must always tell the children on forehand." - Stijn Meuleman-
- " And here you can see a drawing of a person with a hat.No,not a hat...mannekes wa is hoed weer int engels? Ja,hat toch he? Ja...hat. " -Tini Hilgert-

Donderdag 15/11/2007
Mooi,nieuwe dag,nieuwe start,nieuwe ontdekking:
De conference in International Study Conference...is er bijgesleurd om het geheel wat professioneler te doen klinken. Het kwam er in feite op neer van je tussen,voor en na de workshops gewoon op jezelf bezig te houden. Ze slaagden er dan ook voortreffelijk in om je net te weinig tijd te geven om iets te doen, maar teveel om niets te doen. En net als het je petje te boven dreigde te gaan,was het etenstijd.

Het was echter niet allemaal komkommer en kwel. Het boombal op de 2de avond kon me zeker bekoren,en het leren kennen van een hoop lessiusgepeupel heeft een gezellig 13-hoofdig hoopje vrienden opgeleverd op de laatste avond,die er nog eens flink op los hebben gefeest! Die week les missen is dus toch niet voor niets geweest!

1 opmerking:

Unknown zei

'In forehand' is nog zo slecht niet. 'Beforehand' was nog net iets juister geweest, maar wist jij dat, Joke?